Modellen

Er zijn 5 gangbare airco-warmtepomp modellen.

  • Hoog a/d Wandmodel
  • Vloermodel
  • Cassettemodel
  • Vloer/Plafondmodel
  • Kanaalmodel

Hoog aan de Wandmodel

Wandmodellen worden veelal toegepast in kleine ruimten zoals slaapkamers, werkkamers, spreekkamers en ruimten waar geen verlaagd plafond aanwezig is. De wandmodellen zijn erg populair door de ruimtebesparende en moderne vormgeving.
Het Hoog aan de Wandmodel wordt, zoals het woord het zelf zegt, hoog tegen de wand gemonteerd. Doordat dit model zonder al te veel aanpassingen gemonteerd kan worden, wordt deze unit veruit het meest toegepast in privéwoningen.
Air Heating & Cooling Center biedt wandmodellen aan in de meest diverse vormen en uitvoeringen.
Pollen, fijnstof en bacteriën worden onschadelijk gemaakt, dankzij de uitgebreide filtermogelijkheden. Ze zijn daardoor uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Vloermodel
Vloermodel Airco-Warmtepomp Modellen

Vloermodellen zijn uitermate geschikt voor toepassingen in woonruimten en kleine kantoorruimten.
Het vloermodel wordt vlak boven de vloer tegen de wand gemonteerd.
Door de strakke en slanke vormgeving is toepassing in vrijwel elke situatie mogelijk.
Dit model heeft de keuze om alleen aan de bovenzijde uit te blazen of tegelijk aan de onderzijde (vooral met verwarmen ideaal).
De vloermodellen bestaan uit een single-split uitvoering of uit een multi-split systeem.
Een single-split bestaat uit één binnenunit en één buitenunit en wordt toegepast in individuele ruimtes.
De airconditioners kunnen koelen, verwarmen en ontvochtigen.

Cassettemodel

Dit model airconditioner is speciaal ontworpen voor inbouw in systeemplafonds of in verlaagde plafonds. De binnenunit worden grotendeels weggewerkt in het verlaagde plafond, alleen de grille is zichtbaar.
Afhankelijk van de capaciteit en het merk bedraagt de minimale inbouwhoogte tussen de 21 en 32 cm. De afmetingen van 59x59cm zijn afgestemd op de meest voorkomende plafondtegels van  60x60cm.
Door het compacte design kunnen ze ook ingebouwd worden op plaatsen waar weinig ruimte in het plafond is.
De cassettemodellen zijn er met 4-zijdige / 2-zijdige en 1-zijdige luchtuitstroming.
Het grote voordeel van het cassettemodel is dat de gekoelde lucht strak langs het plafond uit geblazen wordt waardoor deze gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld.
De installatie bestaat meestal uit één of meerdere binnenunits (multi-split) welke d.m.v. koelmiddelleidingen met elkaar worden verbonden.

Vloer/Plafondmodel
Vloer-Plafondmodel Airco-Warmtepomp Modellen

Deze modellen vormen de oplossing voor koeling en verwarming van ruimtes waar geen vals plafond aanwezig is en indien de montageruimte beperkt is tot enkel het plafond.

Kanaalmodel
Kanaalmodel Airco-Warmtepomp Modellen

Kanaal modellen worden voornamelijk toegepast in ruimten met een verlaagd plafond. Bij dit type airconditioner zijn alleen roosters zichtbaar. De unit wordt ingebouwd in het verlaagd plafond, via flexibele geïsoleerde slangen of geïsoleerde luchtkanalen en plafondroosters wordt de warme/koude lucht in de ruimte geblazen. Rooster zijn in alle vormen en maten te krijgen, dus altijd een passende oplossing voor uw ruimte. Deze roosters zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht en de temperatuur in de ruimte en kunnen overal geplaatst worden.
Ook is het interessant om de warmte die op “overschot” is in ruimtes die verwarmd worden met kachel of inbouwhaard, te verdelen over andere ruimtes, met behulp van deze kanaalsystemen.
Vraag om advies aan Air Heating & Cooling Center.